Fıstık Parkı
Gaziantep coğrafyası için temel tarımsal ürün ve yaşam kaynağı olan Antep Fıstığı’nın zorlu yolculuğu; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Fıstık Müzesi’nde tüm yönleriyle anlatılmaktadır.
Gaziantep coğrafyası için temel tarımsal ürün ve yaşam kaynağı olan Antep Fıstığı’nın zorlu yolculuğu; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Fıstık Müzesi’nde tüm yönleriyle anlatılmaktadır. Fıstık Parkı’nın içerisinde bulunan ve fıstık şekli formunda tasarlanan Fıstık Müzesi, Fıstığın Tarihçesi, Yetiştiği Bölgeler, Fıstık Familyasındaki Diğer Bitkiler, Teknik Bilgiler, Hasat ve Kırım İşlemi, Fıstığın Çeşitleri, Besin Değerleri, Kullanım Alanları ve Sözlü Tarih olmak üzere dokuz ana bölümle fıstığın serüvenini anlatmaktadır
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in Gazianteplilere verdiği vaadlerden birisi olan “Fıstık Parkı”, Fıstık Araştırma Merkezi’nin yerine yapılacak. Adı Gaziantep ile özdeşleşen Antepfıstığının Gaziantep’e yeni bir simge kazandırmak istediklerini ifade eden Şahin, gelen yerli ve yabancı turistlerin fıstığın her aşamasını bu parkta görebileceklerini vurguladı.
FISTIK MÜZESİ DE YAPILACAK
Parka, ayrıca çocuk köyü, festival meydanı, fıstık müzesi, karşılama yapıları, turist enformasyon merkezi, piknik alanları, su gösteri alanları, gölet, fıstık araştırma merkezi ve 500 araçlık otopark da yer alacak.
Gaziantep’in yeni simgesi olmaya aday olan “Fıstık Parkı”nda bir de fıstık için müze yapılacak. Fıstığın yaş, kuru, kabuklu, kabuksuz olmak üzere birçok çeşitleri ile fıstıktan elde edilen ürünlerin sergileneceği müzede; fıstık hakkında bilgilerde bulunacak. Fıstık Pakı’nın bünyesinde sergi ve satış ofislerinin de yer alacağı komleksler de yapılacak.
KARŞILAMA YAPISI
Parkın girişine fıstık renginde ahşap kaplama ve yeşil camlarla fıstık şeklini andıran bir görsel yapılacak. Bu sayede parka girenler dev bir Antepfıstığının görselinden geçerek parka girmiş olacak.
İki etap halinde yapılacak olan fıstık parkında; satış ünitelerinin yanı sıra yeşil çatı uygulaması da yapılacak. Cephelerdeki yoğun cam uygulaması yeşil renkte olup fıstığı anımsatan bir görüntü oluşturulacak. Karşılama kompleksinin toplam inşaat alanı 420 metre kare olurken, yüksekliği 17,5 metre olacak. Yapısal peyzaj alanın 12 bin metre kare olacağı parkta, 19 bin 666 bin metre kare de bitkisel alan olacak.
Fıstık Parkı içeriği, 07 Haziran 2021 tarihinde Biantep.Com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.