İslahiye – Hızır Yaylası

Gaziantep’in en uğrak yerlerinden biri olan Hızır Yaylası, her mevsim yeşillikleri ile temiz havayı içinde barındırır. Şehrin Altınüzüm beldesinin 20 kilometre uzaklığında bulunmaktadır.


Gaziantep’in en uğrak yerlerinden biri olan Hızır Yaylası, her mevsim yeşillikleri ile temiz havayı içinde barındırır. Şehrin Altınüzüm beldesinin 20 kilometre uzaklığında bulunmaktadır.

İslahiye – Hızır Yaylası

Gaziantep’in tarihe ışık tutan kalıntıları, benzersiz lezzetleri ve doğal güzellikleri yıl içerisinde birçok turistin yoğun ilgisini görmektedir. Aynı zamanda 1994 yılında turizm bölgesi olarak ismini duyurmuştur.

İsmi her ne kadar Hızır Yaylası olsa da burayı gördüğünüz an huzur yaylası olarak adlandıracaksınız. Renk renk kır çiçekleri, dağ laleleri muhteşem ve büyüleyici bir güzellik saçar etraflarına. Hızır Yaylası’na İslahiye-Altınüzüm yolu üzerinden ulaşabileceğiniz gibi, Osmaniye’den stabilize bir yolla da ulaşabilirsiniz. Burada doyasıya doğa yürüyüşü yaptığınız sırada kuşların cıvıltıları sizlere en güzel melodileri fısıldayacak. Gaziantep gezinize Hızır Yaylası’nı dahil etmenizi öneririz. Aklınızdan çıkmayacak bu tabiat parçası sizleri konuk etmek için bekliyor.

Hızır Yaylasında Neler Yetişir?

İslahiye – Hızır Yaylası

Komşu köylerden gelen insanların elma, armut, kiraz, vişne ağaçları ile mevsimine göre çilek, salatalık, domates, biber gibi sebze ve meyve yetiştirmek üzere, küçük toprak parçalarını değerlendirmeleri, hayvancılıkla uğraşmaları, yaylaya farklı bir canlılık katmaktadır. Buz gibi kaynak suları ile dağlardan inen kar sularının beslediği küçük dereler ve diğer kaynak sularının beslediği, kardelen, nergis, sığırkuyruğu, papatya, yabani siklamen, lale, mantıvar ve diğer çiçeklerle dağ çayırlarının kapladığı doğa harikası görülmeye değer bir yayladır.

Konaklama – Yeme İçme Nasıldır?

Basit yayla evlerinden Gaziantep yöre halkı faydalanmaktadır. Yaylada kamp kurmak isteyenlerin çadır ve temel ihtiyaç malzemelerini yanlarında götürmeleri gerekir.

Hızır Yaylası İçin Ulaşım Nasıldır?

Gazi Antep-Adana karayolu üzerinde bulunan Nurdağı ilçesi kavşağında İslahiye-Hatay karayoluna (güney) dönülür. Yol üzerinde bulunan Altın üzüm beldesinden batıya dönülerek Kerküt – Hasanlök – Tandır köyleri ile Cıncıklı ören yerine (Manastır kalıntısı) giden yola sapılır. Bağlar, bahçeler arasından geçen Tandır köyünden sonra dik virajlı, çam, maki türü ağaçların çevrelediği 20 km. stabilize yolla Huzur Yaylasına varılır.

Yayla gezimizin ardından;

 GAZİANTEP ANADOLU EVLERİ

İslahiye – Hızır Yaylası içeriği, 26 Şubat 2019 tarihinde Biantep.Com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha