Gaziantep Gezi Alanları

Gaziantep Gezi Alanlarını Sizler İçin Sıraladık, Gaziantep'in Doğal Güzelliklerini Görebilir ve inceleyebilirsiniz Gaziantep Gezi Alanları Biantep.com'da


Hadi itiraf edin, bu yazıyı okuduğunuza göre Gaziantep’e aslında yemek yemeğe gidiyorsunuz da iki öğün arasında ne yapsak diye bakınıyorsunuz dimi?

Yanaklarınız hiç kızarmasın, Gaziantep yolcuları için çok olağan bir durum bu. Hele bi dönüş uçağına binin, herkes ellerinde torba torba baklavalar, fıstıklar, çaktırmadan gömlek altında açılmış pantalon düğmeleri, hala yemekleri konuşuyor. 

GAZİANTEP GEZİLECEK YERLER

Şahinbey Savaş Müzesi

Şahinbey Savaş Müzesi, Gaziantep'te bulunan bir müzedir. Müze, Antep Savunması'nı anlatmak için kurulmuştur. Müzede savaş döneminden kalma silahlar, o dönemde kullanılan eşya, giyilen giysiler ve yazılan kitap ve dergiler sergilenir. Müzenin bir bölümü ise savaş zamanında önemli bir sığınak olan bir mağaradadır. 

Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı, Gaziantep'te bulunan tarihi bir çarşıdır. Çarşı, adını orada satılan bakır eşyalardan almıştır. Bakır işciliği Gaziantep'te 400 yıllık geçmişi olan bir el sanatıdır.  

 Zincirli Bedesten Çarşısı

1781 yılında Darendeli Hüseyin Paşa tarafından yaptırılan zincirli bedesten günümüzde 80 civarında dükkana sahiptir. Halk arasında Kara Basamak Bedesteni ...

Gümrük Hanı

Han geçmişte yolcu hanı olarak kullanılmıştır. Yöre insanının tarihsel süreçte uğraşı olan gümüşçülük, bakır işlemeciliği, kilimcilik, yemeni yapımı, sedefkarlık, aba dokumacılığı, kutnu ve alaca dokumacılığı, ahşap oyma ve ağaç işleri, mozaik yapımı, tespih yapımı ve Gaziantepli hanımlar tarafından yapılan Antep İşi El İşlemesi gibi meslekler yok olmaya ya da özel turistik amaçlı ürünler yapılarak kısıtlı alanlara sıkışmışlardır

 Kaleoğlu Mağarası

Yeni keşfedilen ve turizme kazandırılması için çalışmalar yapılan Kaleoğlu Mağarası, Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde bulunmaktadır. Yeni Han Halıcılar Sarayı'ndadır ve Gaziantep Kalesi'ne oldukça yakındır. Kaleoğlu Mağarası, belli bir dönem taş ocağı olarak kullanılmıştır, belli bir dönem ise; Yeni Han'a ahırlık yapmıştır. Günümüzde ise restore edilip Gaziantep'in gezilecek yerlerinden biri haline gelmiştir. 

 

 Gaziantep Kalesi

Gaziantep Kalesi, Gaziantep'in merkezindeki bir tepeye kurulmuş olan kale. Ne zaman inşa edildiği bilinmemekle birlikte, Roma döneminde gözlem amaçlı kullanıldığı bilinmektedir. Kale, tarih boyunca birçok kez restore edilmiş ve son halini 2000'li yılların başında yapılan bir restorasyon ile almıştır.

 Hamam Müzesi 

1577'de inşa edilip yenilenmiş, bal mumu figürlerin bulunduğu Osmanlı tarzı hamam.

 Gaziantep Kahramanlık Panorama Müzesi

Daire planlı olan Gaziantep Kalesi’nin 1200 metre çevre uzunluğu var. 12 kule burç ile desteklenen kalenin alt bölümlerine, üst bölümleri desteklemek için büyük odalar, dehlizler ve galeriler inşa edilmiş. Üst bölümlerde ise cami ve sarnıç bulunuyor. Evliye Çelebi‘ye göre, döneminde 36 burçlu olan kalenin çevresi tamamen hendekle kaplıymış ve kaleye bir köprü vasıtasıyla ulaşılıyormuş.

Medusa Arkeolojik Cam Eserler Müzesi

Medusa Cam Eserler Müzesi 15 yıllık bir birikimin sonucunda  ortaya çıkan koleksiyonu daha geniş kitlelere sanat severlere ,bilim adamlarına sunabilmek için  hayata geçirilmiştir. 21 Haziran 2008 tarihinde açılışı yapılan müzeyi ilk 1 ay içerisinde 5 bin  yerli ve yabancı kişi ziyaret etmiştir.

Naib Hamamı

Bu hamam, ödüllü Kültür Yolu Projesi sayesinde 2007 yıllında restore edilmiştir. Günümüzde faaliyette olan hamamda,  sauna, masaj, cilt bakımı, jimnastik salonu, vitamin bar gibi bölümlerle gelenleri memnun bir şekilde göndermektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka buraya gelip hem tarihi yapıyı görün hem de hamam keyfini yaşayın. Kendinizi Antep tellaklarına bırakın

Zeugma Mozaik Müzesi

Zeugma Mozaik Müzesi, 9 Eylül 2011 tarihinde Gaziantep'te açılan ve 1700 metrekarelik mozaik ile dünyanın ikinci büyük mozaik müzesi olma özelliğini taşıyan müzedir.

 Tahmis Kahvesi

Tahmis, “kahvenin dövüldüğü yer” anlamına gelmektedir. Eski dönemlerde kahve, cevizden yapılan büyük dibeklerde, karataş ya da aynı ağaçtan imal edilen aletlerle dövülürmüş. Tarihi Tahmis Kahvesi Türkmen Ağası ve Sancak Beyi olan Mustafa Ağa tarafından Tekke’ye (Mevlevihane) gelir getirmesi amacıyla 1638 yılında yaptırılan Tahmis Kahvesi iki katlı, anılarla dolu bir yapıdır.

 Rumkale

Rumkale Gaziantep'in Nizip ilçesi sınırları Kamışlı köyü içinde bulunan ve günümüzde Nizip-Birecik Barajı gölünün oluşmasıyla doğmuş bir yarımadada yer alan tarihi kale. Kale Fırat Nehri ile Merzimen Çayı’nın birleştiği, yüksek kayalarla örtülü bir tepe üzerinde konumlanmıştır.

 Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesi

Bu ilginç müzede, bölgenin geleneksel mutfağına odaklanarak mutfak kültürü keşfediliyor.

 Tarihi Bey Mahallesi

 Gaziantep’in tarihi Bey mahallesi, Ermenilere, Türklere, Yahudilere, Suriyelilere ev sahipliği yapmış bir mahalle. Günümüze gelindiğinde mahalle dar sokakları, müzeleriyle ve geleneksel Gaziantep evleriyle tarihini ayakta tutmayı başarırken kiliseden bozma camisi, özel işletmeye açılan kafeleriyle de bir o kadar değişime uğradı.

 Atatürk Anı Müzesi

Tarihi Bey Mahallesi’nde bulunan ve iki binadan oluşan yapının birinci bölümünde; Atatürk’ün konakladığı mekanın bir benz eri ve kullandığı şahsi eşyaların orijinalleri sergilenmektedir. 

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi

Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi 1700’lü yıllardan günümüze oyuncak tarihinin en gözde örneklerinin sergilendiği tarihi bir Antep evine ve Gaziantep’in en eski mahallelerinden biri olan Bey Mahallesi’ne konumlandırılmıştır. Bu masalsı ev, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılıp, Türkiye’nin 4'üncü Oyun ve Oyuncak Müzesi olarak kapılarını oyuncak tutkunlarının ziyaretine açmıştır. 

 Kurtuluş Camisi

Kurtuluş Cami veya Antep Meryem Ana Kilisesi veya Surp Asdvadzadzin Katedrali, Türkiye'de Gaziantep'te olan Tepebaşı semtinde bulunan, Ermeni Kırımı'ndan sonra camiye çevirilen tarihi eski Ermeni Apostolik Kilisesi. 

 Elmacı Pazarı

Geçmişte elma meyvesinin nadir bulunması ve bu tarihi pazarda tane ile satışa sunulması nedeniyle Elmacı/Almacı Pazarı ismiyle anılır olan pazarda, çeşitli baharatlar, Antep fıstığı, kışlık kuruluklar, acılı acısız salçalar, şire türleri, sucuk, pestil, muska ve kuru üzümler satılıyor. Çarşı ziyaretçilerine Gaziantep'in toprağında yetişen tüm ürünlerin koleksiyonunu sunuyor.

Hanlar

Selçuklu ve Osmanlı sivil mimari yapıtlarında önemli yeri olan hanlar tasarımlarına uygun olarak ticari amaçlı kervanların, seyahat halinde yolcuların, geceyi rahat ve emniyet içerisinde geçirebilmeleri için inşa edilmiş aynı zamanda hem misafirhane, hem de pazar olan, harp zamanlarında da erzak ve mühimmat ambarı olarak hizmet veren önemli abidevi yapılardır. 

 Gaziantep Botanik Bahçesi

2009 yılında açılan Gaziantep Botanik Bahçesi içerisinde Gaziantep’e, Türkiye’ye özgü floraların ve Dünyanın çeşitli noktalarından getirilen bitkilerin sergilendiği rengarenk bir alanda yer alır.

Yaklaşık 10 farklı bitki konseptinin bölümler halinde sergilendiği alan temizliği ve çevre düzenlemesi ile de göz dolduruyor.

Yesemek Açık Hava Müzesi

 Yesemek M.Ö. II. binin dördüncü çeyreği ile M.Ö. 8. yüzyıl arasında, yakın doğunun en büyük taş ocağı ve heykel işleme atölyesiydi. İslahiye ilçesinin 22 km. güneydoğusunda bulunan Yesemek Köyünün Karatepe

sırtlarında yer almaktadır.

Köklüce Kanyonu

Araban ilcesine bağlı Köklüce köyünde bulunan Ardıl çayının binlerce yıldır yumuşak kireç taşı kayaları oyması ile oluşturduğu Ardıl (köklüce) Kanyonu. Birçok ilden ve hatta yabancı ülkelerden turistler gelip burada dağcılık yapıyorlar. Suyu buz gibidir ve temizdir. Yüzülecek doğal havuzları bulunuyor.

 

Gaziantep Gezi Alanları içeriği, 07 Ağustos 2019 tarihinde Biantep.Com sitesinin Keşfet bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha