Diş Taşı Temizliği Zararları

Diş Taşı Nasıl Temizlenir?

Diş Taşı Temizliği Zararları

Tartar olarak da anılan diş taşları; ağız temizliğine dikkat edilmediği durumlarda meydana gelir. Bu taşlar ilerleyen zamanlarda dişlerde çürüklere, diş eti iltihaplarına ve hatta diş kayıplarına neden olmaktadır.

Diş Taşı Nasıl Temizlenir?

Diş taşları hem diş hem diş etleri hem de çevre dokulara zarar vermektedir. Bu yüzden ağızdaki dişler temizlenmediğinde ciddi diş sorunları ortaya çıkabilmekte ve hatta dişlerde düşme görülebilmektedir. Bu yüzden de diş taşlarının düzenli olarak temizlenilmesi diş taşı riskini düşürmektedir.

Diş taşı temizliği uzman bir periodontoloji hekimleri tarafından yapılan acısız bir işlemdir. Bu işlem yaklaşık olarak 20-25 dakika sürmektedir.

Diş Taşı Temizliği Zararlı mı?

Diş taşları ultrasonik cihazlar ile temizlenmektedir. Ultrasonik cihazlar diş taşı temizliği için geliştirildiğinden dişlere herhangi bir hasar vermemektedir. Bu cihaz sayesinde yapılan diş taşı temizliği diş ve diş etleri sağlığı için önemli ve gereklidir. Diş taşı temizliğinin yapılmaması ağızda ciddi diş eti sorunlarına ve hatta diş kayıplarına neden olmaktadır. Bu yüzden herkes en az 6 ayda en fazla 1 yılda bir kez diş taşı temizliği yaptırmalıdır.

Diş Taşı Temizleme İşlemi Acıtır mı?

Diş taşı temizleme işlemi kolay ve acısız bir işlemdir. Hasta herhangi bir anestezi uygulanmadan pratik şekilde diş taşlarını temizletebilmektedir.

Diş Taşı Temizliği Sonrası Neler Yapılır?

  • Diş taşı temizliğinden sonraki 2 saat hasta hiçbir şey yememeli ve içmemelidir.
  • Temizleme işleminden sonraki ilk 24 saat sıcak ve soğuk herhangi bir şey yenip içilmemelidir.
  • Diş taşı temizliği sonrasında diş etlerinde sızıntı ve sıcak-soğuk hassasiyeti olması normaldir.
  • Diş taşı temizliği sonrası eğer hafif şişlikler oluşmuşsa bir buz torbası ile diş etlerine dışarıdan kompress yapabilirsiniz.
  • Diş eti temizliğinden sonraki ilk günlerdeki hafif ağrıları azaltmak için ağrı kesiciler kullanılabilir. Ayrıca iyileşmeyi hızlandırmak için 1 bardak ılık su içerisine tuz ekleyip bununla gargara yapabilirsiniz.
  • Diş eti temizliğinden sonra ağız hijyenine dikkat edilmelidir. Kişi düzenli olarak dişlerini fırçalamalı ve diş ipi kullanmalıdır. Ayrıca kişi antiseptik ağız gargaraları da kullanabilir.
  • Diş eti temizliği sonrasındaki ilk günlerde hafif kanamalar görülebilir.
  • Diş hekimine her 6 ayda bir kontrole gidilmesi her kişi için önemlidir.

Diş Taşı Temizliği Zararları içeriği, 16 Mayıs 2019 tarihinde biantep.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha