Moda & Güzellik

Ponza Taşı Nedir?

Ponza Taşı

Ponza taşı Antik Yunan’da kullanılan bir taş olarak bilinir. Ancak ilk çıkışı 1800’lü yıllarda Amerika’da bulunmasıdır. Türkiye’de üretimine 1900’lü yıllarda başlanmıştır.

Ponza taşları her şekilde olabilir ve maliyeti çok düşüktür. Lavların en üzerinde oluşur. Hafif camdır. Topuk taşı, sünger taşı gibi isimlerle de görülmektedir.

En çok Amerika’da üretimektedir. Daha çok yalıtım amaçlı kullanılır. Saksılarda dekoratif amaçlı da kullanılır. Bunların dışında silgilerde, pantolon taşlamalarında, peeling ürünlerinde, sıvı sabunlarda, kauçuk yapımında kullanılır. Ancak en çok kişisel bakımda kullanılır. Nasır temizliği yada cildin ölü derilerden arındırılması gibi işlemlerde kullanılır.

Peeling Nasıl Yapılır?

Topuklar sertlik oluşmasına müsait olduğu için en çok ayak bakımında kullanılır. Daha sonra ise dirseklerde kullanımı çok yaygındır.

İlk adımda peeling yapılacak bölge ılık suda 5 dakika bekletilip yumuşatılmalıdır. Eğer ayak bakımı yapılacaksa bir leğen kullanılabilir. Eğer başka bölgelere bakım yapılacaksa duş sonrası en iyi zamandır. Çünkü vücut duştan sonra yeterince yumuşamış olmaktadır.

Cilt iyice yumuşadıktan sonra ponza taş ıslatılır. Cildin tahriş olmaması için ve düzgün bir peeling için taşın ıslanması önemlidir.

Temizlenmek istenen bölge yavaşça dairesel hareketlerle ovalanır. Bölgenin temizlendiğinden emin olana kadar bu işlem devam ettirilir.

Bölge durulanır ve tekrar ölü derilerin olduğu tam temizlenmediği görülürse işlem tekrar yapılır.

İşlem bittikten sonra cilt iyice kurulanmalıdır ve arkasından nemlendirici sürülmelidir.

Başka Kullanım Yerleri

-Batık kıllar için taş aşağı yukarı sürülerek kullanılabilir.

-Giysilerdeki ufak lekelerin giderilmesinde kullanılır.

-Tuvalet temizliğinde kullanılır. Ancak temizlik taşı ve cilt temizliği taşı farklı olmalıdır.

Ponza Taşı Nasıl Temizlenir

Taş kullanıldıktan sonra durulanır. Durulanırken kullanılmayan bir diş fırçası ile fırçalanırsa daha etkili bir sonuç alınır. Taş tamamen kurutulmalıdır. Bakteri ürememesi için kesinlikle kuru olduğundan emin olunmalıdır.

Ponza taşı kaynatarak da temizlenebilir. Kaynayan suyun içine atarak 5 dakika bekletilir ve sonrasında taş mutlaka iyice kurulanmalıdır.

 

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Umudun İnsan İçin Ne Kadar Önemli Olduğunu Kanıtlayan 1957 Tarihli Fare Deneyi Zayıflamaya Yardımcı En İyi Bitki Çayları Serinleten Limonata Tarifi GAZİANTEP HAMAM MÜZESİ Tarihin En İyi 7 Komutanı Süt Diyeti