Sağlık

Diş Fırçalarken Yaptığımız Hatalar Nelerdir?

Diş sağlığımız ve dişlerimizin güzel görünmesi adına dişlerimizi fırçalıyoruz. Peki dişlerimizi fırçalarken yaptığımız yanlışlar neler? Sizin için uzmanların tavsiyelerini bir araya getirdik.

Dişleri fırçalamanın, ağzınızdaki bakterileri ve ağızda kalan gıda parçacıklarını temizler ve ağız sağlığınızı korumaya yardımcı olur. Hepimiz her gün dişlerimizi fırçalarız. Ancak bunu yaparken birçok hata yaparız.Ağız sağlığımızı korumak adına bu hataların farkında olmalı ve bunları önlemeliyiz.

İşte diş fırçalarken yaptığımız hatalarımız şunlardır;

  • Diş Fırçanızı Düzenli Olarak Değiştirin

Uzmanların tavsiyesine göre diş fırçalarınızı 6 ayda bir değiştirin. Eğer diş fırçanız yıpranmış görünüyorsa beklemeyin çünkü yıpranmış diş fırçası temizleme yeteneğini kaybeder. Yani eğer yıpranmış bir fırçayla dişlerimizi temizlemeye çalışmak boşa kürek çekmektir.

  • Diş Fırçasını Islak Bırakmayın

Yaptığımız bir diğer hata dişlerimizi fırçaladıktan sonra diş fırçası hala ıslakken koruyucu kabına koymak. Uzmanlar diş fırçasının kuruması için hava alması gerektiğini ve ıslakken koruyucu kaplarına koyulmaması gerektiğini söylüyor. Çünkü ıslak diş fırçası kurumadığı takdirde üzerinde bakteri üreyecektir. Bu nedenle diş fırçalarımızı hava alacak şekilde bırakmalıyız. Doktorlara göre dişlerimizi fırçaladıktan sonra diş fırçalarımızı düzgün durulamadan bırakmak çok yanlış bir hata. Diş fırçasında biriken artıklar emin olun ıslak diş fırçasından daha fazla bakteriye neden olacak. Bu yüzden diş fırçamızı iyice durulamalıyız.

  • Yanlış Kıl Seçimi

Diş fırçalarının farklı boyutları olduğu gibi, temizlemeye yarayan kılları da farklılık göstermektedir. Diş fırçaları düz, yuvarlak, açılı veya zikzak kıllardan yapılmışlardır. Diş doktorları en çok açılı kıldan yapılan diş fırçalarını önermektedir. Bunun nedeni ise diğerlerine göre daha iyi temizlemesidir.

  • Dişlerin Arka Tarafını Fırçalamayı İhmal Etmeyin

Çoğu insan dillerinin temas ettiği dişlerinin arka taraflarını hiç fırçalamaz ya da fırçalamayı unutur. Ancak yerdekilerden daha fazla olarak görünmeyen yerlerde plak birikir. Siz siz olun bu bölgeleri fırçalamayı unutmayın.

  • Aynı Bölgeyi Fırçalayıp Durmayın

Dişlerinizi fırçalamaya sürekli aynı bölgeyi başlıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Çünkü o bölge tekrar tekrar fırçalanacaktır ve diğer bölgelere göre daha beyaz kalacaktır. Bu yüzden diş fırçalamaya sürekli farklı yerlerden başlanması gerekir.

  • Diş Fırçalama Şekli Önemlidir

Son olarak uzmanlara göre diş fırçalarken doğru tekniklerini kullanılmadığı zaman hiçbir önemi kalmaz. Çoğumuz genellikle dişlerimizi yatay hareketlerle fırçalarız. Ancak bu yanlış bir yöntemdir. Diş fırçası 45 derecelik açıyla tutarak ve dairesel hareketlerle fırçalanması gerekir. Aynı zamanda dişlerimizi günde en az 2 kez ve en az 2 dakika fırçalamamız gerekiyor.

E-Bültene Kayıt Olun, Fırsatları Kaçırmayın!

İlginiz Çekebilir

Sıcak Havaların Vazgeçilmezi Olan Karpuzun Faydaları Diş Beyazlatmak İçin Doğal Yöntemler Mutluluğu arttırmanın basit yolları Sivilce İçin En İyi Sabun Hangisidir ? 18 – 24 Mart Haftalık Burç Yorumları Berat Kandilinin Anlam Ve Önemi Nedir?